19 Nisan 2014 Cumartesi

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

Güzel bi hafta sonundan güzel tarifler kaldı geriye uzun zamandır pek bişey paylaşamadığım dan da tariflerim birikti.Bu aralar mutfakla pek bi muhabbetım oldu diyebilirim.Benim de çok sevdiğim tavuk göğsünün yalancı olanını geçenlerde yaptım sizinle de paylaşmak istedim pratik ve hafif bi tatlı oldu tarçınla da güzelliği pekişti.

Malzemeler

1 su bardağı un 

1 litre süt

1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin

1 paket vanilya

Tarçın

1.5 su bardağı şeker

1 yemek kaşığı nişasta



Yapılışı

Öncelikle unu ve şekeri orta boy bi tencereye alın ve üzerine sütüde ilave edip karıştırmaya başlayın.Yoğun bir kıvama gelmeye başlayınca tereyağını ve vanilyayıda ilave edip karıştırmaya başlayın.Ateşten alıp birkaç dakika daha karıştırdıktan sonra orta boy bi borcamı sudan geçirip tavuk göğsümüzü yayalım.(Borcamı sudan geçirmek keserken ve servis yaparken parçalanmamasını daha rahat kesilmesini sağlıyor).Buzdolabında birkaç saat dinlendikten sonra tarçınla süsleyip servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumun İçin Teşekkürler