13 Temmuz 2013 Cumartesi

EV USULÜ BEYTİ

Geçte olsa ev usulü beytimi yayınladım sonunda arada tatil yapınca tarif gecikti dolayısıyla 

tatildede yayınlamak için tarifler değil ama güzel kareler çektim onlarıda inşallah geç olmadan 

 yayınlayacağım şimdi gelelim tarifimize ...

KÖFTESİ İÇİN

500 gram kıyma 

1 çay kaşığı karabiber

2 çay kaşığı tuz

1 tane soğan

1 tatlı kaşığı acı biber salçası

SOSU İÇİN

2 yemek kaşığı salça

1 tatlı kaşığı acı biber salçası

yarım su bardağı sıcak su

1.5 yemek kaşığı tereyağ

tuz

DİĞER MALZEMELER

Lavaş

Yoğurt

Soğan

Biber



YAPILIŞI

Öncelikle kıymamızı bir kaba alıp biber salçamızı.karabiber,tuzumuzu ekleyip yoğuralım ardından soğanımızı rendeleyip iyice yoğurduktan sonra buzdolabında 2-3 saat bekletelim. (daha lezzetli olması için)
Ardından beyti harcımızı şiş çubuklara geçirelim elimizi ıslatarak şişlere yapıştırırsak daha iyi sonuç alırız.Eğer şiş yoksa tahta çubuklarda da aynı sonucu alabilirsiniz.
Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırın tepsisinin üstüne yerleştirelim.Onlar pişerken ocakta sosumuzu hazırlayalım.Etlerimiz piştikten sonra şişlerimizden sıyırarak lavaşın içine alalım ve bıçakla verev verev kesip tabağa dizelim.Ardından sosumuzu üstüne döküp ortasına yoğurdumuzu koyup biber ve soğanla süsleyelim Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. güzel görünüyor, benim etcil çocuklara yapayım en kısa zamanda :)
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim et sevenler için evde güzel bi alernatif olur tabi :)

      Sil
  2. ellerine sağlık dışarıda yemektense bu yemeği evde yemek daha mantıklı sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heryerde yemek yiyemeyen ben içinde güzel alternatif oldu kesinlikle tavsiye ederim teşekkürler

      Sil
  3. bu ne görüntü oruç bozuldu bozulaçak eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. Aman bozulmasın :)teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Yorumun İçin Teşekkürler