22 Ekim 2011 Cumartesi

AY ÇÖREĞİ



Bugün can sıkıntısından ne yapsam ne yapsam dıye düşünürken bu hafta kursta yaptığımız ay çöreğini denemeye karar verdim.Acemi işide olsa güzel oldu:).Hele birde pişerkenki kokusu etrafı sarınca hepsini birden yiyesim geldi.Şimdi gelelim tarife:)

AY ÇÖREĞİ
Hamuru İçin:
30 gram yaş maya
1 çay bardağı ılık süt
2 su bardağı pudra şekeri
Alabildiği kadar un (yaklaşık 4,4.5 su bardağı)
1 paket oda sıcaklığında margarin

İçi İçin:
Pandispanya kırıntıları veya top kek
yarım su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı ceviz
1 su bardağı kuru üzüm
1 yemek kaşığı tarçın
Biraz süt

Üstü İçin:
1 yumurta sarısı
Üstü için fındık veya ceviz

YAPILIŞI

Öncelikle mayayı,ılık sütle karıştırıyoruz.Başka bir kapta margarin ve pudra şekerini özdeşleşlene kadar yoğuralım ve diğer mayalı karışımıda ilave edip son olarak unuda ilave edip yoğuralım.Yaklaşık 1 saat üstünü kapatıp mayalanması için bekletelim.Bu sırada içi hazırlayalım.Ben geçen yaptığım kakaolu pandispanyamdan kalan kırıntıları kullandım.İçine cevizleri,üzümü isteğe göre tarçın eşim sevmediği için ben ilave etmedim.Pudra şekerinide ve az sütte ilave edip yoğuralım.Mayalanan hamurdan bezeler kopartıp açıyoruz.İçlerini koyup sarıp ay şekli veriyoruz.Üstlerine yumurta sarısı sürüp fındık veya cevizlerıde üstüne serpip 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz...

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumun İçin Teşekkürler